Recreatief programma

Recreatief Turnen
Doelpubliek: 1ste leerjaar – 5de middelbaar

Het speelse duikelen, rollen, balanceren en klauteren maakt stilaan plaats voor de echte turnbasisvaardigheden. De recreatieafdeling volgt een eigen turnprogramma "Gymstars" dat gebaseerd is op de aanbevelingen van de gymfederatie. Het recreatieve turnen bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen. Elke groep heeft zijn eigen doelstellingen. Het programma recreatief turnen is progressief: hoe ouder je wordt, hoe moeilijker de oefeningen. Alles loopt in elkaar over. Alle turntoestellen en disciplines komen aan bod en de leden worden individueel begeleid. In deze groepen kan je vrij instappen, naargelang je leeftijd.

      

Freerunning/Parkour
Doelpubliek: voor jongens en meisjes vanaf het 3de leerjaar

Spectaculaire sprongen en tricks! Ben je een jongere op zoek naar een sportieve uitdaging? Freerunning/Parkour bij Deugd en Moed ... vast iets voor jou! Je hebt het vast wel gezien op straat: jongeren die verschillende gymnastische sprongen, swings, flips, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Deze jongeren beoefenen een sport die freerunning en parkour wordt genoemd. Hierbij worden gymnastische technieken gebruikt om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te geraken.  

     

Clipdance
Doelpubliek: voor jongens en meisjes vanaf het 1ste leerjaar

Er is geen auditie vereist en iedereen kan gewoon instappen.
Bij Clipdance leer je leuke combinaties aan op de meest recente muziekhits. Van moderne dans tot jazz, hiphop en disco, er is voor ieder wat wils. Breng dus zeker je vrienden en vriendinnen mee, zo kan je na de les samen thuis of op de speelplaats verder dansen. Time to show your moves!