Deug & Moed

Neem deel aan de wereldrecordpoging airtrack aan het MAS op 9 september!

4 september 2023 — 22:33

Dit najaar komt het WK Turnen, dé gymnastiekcompetitie van het jaar, naar Antwerpen. De stad is trots om exact 120 jaar na het eerste wereldkampioenschap opnieuw het WK naar Antwerpen te halen. Dit jaar is het bovendien 10 jaar geleden dat Antwerpen gaststad was voor het WK turnen 2013. Symbolisch!

In aanloop naar dit unieke sportevenement, wil Gymfed samen met Sporting A alle Antwerpenaren letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Zo organiseren ze op 9 september 2023 een heuse Roadshow en wereldrecord 'langste airtrack' aan het MAS in Antwerpen. Ook wij nemen deel aan deze wereldrecordpoging. Onze club zal springen op de airtrack van 10u15-11u30. Komen jullie massaal meedoen?

Registreer via volgende link om je deelname te bevestigen, zodat we weten op wie we mogen rekenen:
https://app.twizzit.com/go/DMEdeelnamewereldrecordairtrack

Extra informatie:

Van 9 tot 18 uur staat de turnsport in de schijnwerpers rond het MAS met tal van demonstraties, initiaties en springmomenten op de airtrack en turnmat. Wij reserveerden een tijdsslot van 10.15u tot 11.30u (in samenwerking met Topgym en Silok Deurne). Gelieve zeker een halfuurtje op voorhand aanwezig te zijn en jullie aan te melden aan de onthaaltent naast de MAS-paviljoenen. We verwachten jullie daar dus concreet tegen 9.45u.

Lockers en omkleden
: Er zijn lockers voorzien waar jullie je spullen in kunnen bewaren. Er is een ruimte waar jullie je kunnen omkleden, maar deze is niet groot. Daarom willen we vragen om toch al zoveel mogelijk in outfit naar hier te komen.

Opwarmen:
Opwarmen kan op de gele matten van de demo's. Er zijn over de ganse dag 3 demo's gepland (om 10, 15 en 16 uur). Tijdens deze demo's zijn de matten dus niet beschikbaar en zal je langs de zijkant moeten opwarmen.

Mobiliteit
: De roadshow vindt plaats aan het MAS op het Eilandje. Deze locatie ligt in de LEZ. Je komt best te voet, met de fiets, via deelmobiliteit of met het openbaar vervoer naar de stad. Gebruik de multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen of app om het slimste reisadvies uit te stippelen. Kom je toch met de auto, dan kan je best terecht op de vele P&R's aan de rand van de stad of in de betaalparkings in de buurt. Hou rekening met het feit dat je in het historische stadscentrum enkel nog op straat kan parkeren als bewoner of vergunninghouder.

Wat bij slecht weer?
We hopen vurig op mooi weer, want bij echt slechte weersvoorspellingen kan vanwege veiligheidsredenen het event niet doorgaan. Ten laatste op donderdag 7 september brengen we je hiervan op de hoogte.

Met een wereldrecord op zak naar het WK Turnen:

We maken er zaterdag 9 september samen een topdag van voor de turnsport en steken met jullie hulp graag de pluimen op onze wereldrecordhoed. De wereldrecordpoging wordt vocaal ondersteund door speakers Dimitri Leue en Dempsey Hendrickx en muzikaal door heel wat jong Antwerps dj-talent, die jullie airtrackkunsten voorzien van de betere deuntjes. Je merkt het, het wordt een supercoole dag! Wil je het volledige programma van de roadshow bekijken, kan je terecht op de website?

Na de roadshow gaan we hopelijk met een wereldrecord op zak in één rechte lijn naar een top-WK!

MAS

Deel deze pagina op