Deug & Moed

G-gym

Doelpubliek: Kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

In deze afdeling en discipline staat een team van geschoolde trainers klaar om hen op een heel actieve, maar aangepaste wijze in de gymnastiek te bekwamen.

We werken met 3-4 lesgevers per 16 leden zodat iedereen ruimschoots aan bod komt.
Gymnastiek mag hier ruimer beschouwd worden; alle bewegingsvormen zullen op een speelse manier aan bod komen. Het doel is een optimale ontwikkeling van motorische vaardigheden en een ruime sociale ontplooiing.

Informatie via Jessica Vervoort (verantwoordelijke G-Gym)

E-mail: ggym@deugdenmoed.be

De invulling van de lessen verloopt op de volgende manier:

Alle leden starten om 9u30. Tijdens het eerste uur ligt de nadruk op basisturnen. Voor leden die twee uur kiezen, zal tijdens het tweede uur de focus gelegd worden op Gymstars en een uitbreiding van de turnoefeningen.

Ggym2
G gym
Ggym6
Ggym5
Ggym4
Ggym3

Werking

Op 12 september 2009 startte onze club met G-Gym, wat staat voor gymnastiek voor personen met een verstandelijke beperking. De eerste drie jaar werden wij gesteund door het Jeugdsportfonds Camille Paulus vzw.

Ondertussen hebben wij de titel 'duurzame G-werking gekregen van de provincie Antwerpen.

Word G-sportfan!

Bedrijven, bekende Vlamingen, G-sporters, scholen of sympathisanten zoals jij en ik, allemaal kunnen we een G-sportfan worden! Het G-sportfonds wil iedereen die G-sport een warm hart toedraagt, verenigen als G-sportfan. Door je te registreren op de website www.gsportvlaanderen.be blijf je rechtstreeks op de hoogte van het G-sportfonds, de activiteiten en waar je als G-sportfan het verschil kunt maken. Word vandaag nog G-sportfan en toon je enthousiasme!

Ondersteund door:

Met ondersteuning van Sport Vlaanderen (website: www.sportvlaanderen.be).

Met ondersteuning en begeleiding van Parantee vzw.

Sportvlaanderen
Parantee

Onze g-gymmers waren al enkele keren te gast op het grootse gymgala in de Lotto Arena. Bekijk hier het filmpje van deze unieke spannende belevenis voor hen!

Lidgeld en trainingsmoment
G1 G-gym groep 1 (1u) Zaterdag 09:30 – 10:30 € 45
G2 G-gym groep 2 (2u) Zaterdag 09:30 – 11:30 € 90