Deug & Moed

Veelgestelde vragen

Via onze kanalen ontvangen wij regelmatig volgende vragen. Misschien kunt u hieronder het antwoord op uw vraag alvast terugvinden.

Moet er opnieuw ingeschreven worden, ook al was ik/mijn kind al lid vorig seizoen?

Het is absoluut noodzakelijk om opnieuw in te schrijven zodat we weten dat u/uw kind terug lid wordt en we een plaatsje in de juiste groep(en) kunnen voorzien. Herinschrijven kan online. Klik hier voor meer informatie.

Ik kan niet inloggen om online in te schrijven, hoe kan ik dit oplossen?

Online inschrijven is enkel mogelijk voor oud-leden die vorig seizoen al lid waren. Zorg ervoor dat u het e-mailadres gebruikt dat in het ledenbestand staat (waar u gewoonlijk de mailing van Deugd en Moed op ontvangt).

Hoe kan ik een (nieuw) paswoord bekomen om online in te schrijven?

Dit kan rechtstreeks in de online inschrijvingstool door de link "paswoord vergeten" aan te klikken en verdere instructies te volgen.

Kan ik/mijn kind eerst een training komen proberen vooraleer definitief in te schrijven?

Dat is zeker mogelijk. Er kunnen 2 gratis proeflessen genomen worden, maar het is wel nodig om in te schrijven zodat een plaatsje in de groep voorzien wordt. De inschrijvingsdata zijn terug te vinden in de kalender. Definitieve inschrijving gebeurt na 2 proeflessen, enkel overschrijving van het lidgeld is hiervoor dan nog nodig.

Hoe kan ik me aansluiten bij een wedstrijddiscipline?

De disciplines acrogym, tumbling en trampoline bieden we enkel aan op wedstrijdniveau. Toetreden tot deze gespecialiseerde groepen kan via een testmoment. De testmomenten gaan door begin september. Het is nodig vooraf aan te melden voor deelname aan het testmoment. Klik hier voor alle informatie hierover.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kleuter deelnemen aan kleutergym?

U kan uw kleuter inschrijven, we werken hiervoor op geboortejaar. Voor het seizoen 2022 - 2023 mogen kleuters vanaf geboortejaar 2020 inschrijven voor kleutergym. Is uw kind nog te jong? Misschien zijn de peutergymlessen dan ideaal om te starten, dit kan vanaf 20 maanden onder begeleiding van mama/papa/grootouder. Bekijk het aanbod hier.

Welke kledij moet ik dragen tijdens de les?

Turnen kan enkel in aangepaste kledij en schoeisel. De nieuwe zaal kan enkel blootvoets of met turnpantoffels (enkel indoor gebruikt, geen zwarte zolen) betreden worden. Het is verboden de turntoestellen te betreden zonder aangepast schoeisel. De club heeft een uniform t-shirt dat iedereen verplicht moet dragen tijdens de lessen. Er worden geen sieraden of horloges gedragen en lang haar wordt netjes bij elkaar gebonden. Voor meer informatie over de uniformkledij, klik hier.

Moet ik afwezigheid voor de les melden?

In de recreatieve groepen is het niet nodig om afwezigheid voor een les te melden indien u/uw kind een keer niet kan komen. Voor de wedstrijdgroepen wordt verwacht dat de gymnasten iedere les aanwezig zijn. Afwezigheid dient in deze groepen wel gemeld te worden aan de trainers in kwestie, met uiteraard een geldige reden.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties of op feestdagen?

Neen, tijdens de schoolvakanties en op feestdagen verdient iedereen rust en gaan de lessen niet door. Het weekend aan de start van een vakantie is het wel nog les op zaterdag/zondag. Indien er uitzonderingen of andere wijzigingen zijn (vb. inhaalles), zal dit meegedeeld worden door de lesgever. Bekijk de kalender voor de data van de vakanties.

Indien ik lidmaatschap wil opzeggen, hoe kan ik dit doen?

Als u beslist niet definitief in te schrijven na de 2 proeflessen of uw lidmaatschap wil opzeggen tijdens het seizoen, dan kan dit via e-mail doorgegeven worden aan ledenadmin@deugdenmoed.be. Gelieve dit tijdig te melden, zodat we eventueel iemand van de wachtlijst kunnen laten starten.

Ik wil graag terugbetaling aanvragen via het ziekenfonds, hoe kan ik dit formulier laten invullen?

Het formulier van het ziekenfonds zelf wordt niet ingevuld door de club, maar u krijgt na betaling van het lidgeld een attest mutualiteit in uw mailbox dat u hiervoor kan gebruiken. Hebt u dit niet toegekregen? Mail dan even naar "secretariaat@deugdenmoed.be".