Deug & Moed

Project gymhal

Banner gymhal

2018

Als alles volgens de planning verloopt, zal de zaal opgeleverd worden begin 2018.

We kijken er al enorm naar uit om de grootse opening te vieren na de verhuizing en de zaal plechtig in te huldigen.

Zoals wel meer gezegd wordt, is de turnsport nog steeds springlevend in Antwerpen. Er wordt voortdurend geïnvesteerd door Stad Antwerpen en Provincie Antwerpen in sportinfrastructuur en met deze gloednieuwe gymhal voor Deugd en Moed willen we nog talrijke generaties turners, freerunners en dansers de kans geven om in optimale omstandigheden te kunnen sporten in onze club!

De zaal werd effectief in gebruik genomen in april 2018 met in juni 2018 een groots inhuldigingsfeest voor alle leden en sympathisanten, in aanwezigheid van het Ekerse bestuur en pers.

2016

Op 28 maart 2016 was het eindelijk zover, de bouwaanvraag van de zaal werd uitgehangen. In juli 2016 werd er van start gegaan met de eerste graafwerken en een archeologisch onderzoek op de site. In augustus 2016 kon er aan de funderingen begonnen worden.

Op 24 september 2016 was het een stralende dag, letterlijk en figuurlijk. Na jarenlang werk aan hete zaalproject werd een groots persmoment georganiseerd voor de symbolische eerste steenlegging. Onder enthousiasme van de aanwezigen werd er in plaats van een eerste steen te metselen, een taart met foto van de gymzaal aangesneden. In de kranten en pers verschenen talrijke artikels over dit plechtige moment voor onze vereniging.

2015

Tijdens de gesprekken met de stad werd beslist om via een architectenwedstrijd te werken. De architecten konden zich baseren op het plan van eisen bij het ontwerpen van de gymhal.

Op 10 juni 2015 werd een infomoment georganiseerd voor de buurtbewoners en de leden van de verenigingen die betrokken zijn in het project. Hierbij konden de leden van onze club een eerste keer de maquette en de plannen van de gymhal bekijken.

2011

Op 23 februari 2011 werd door onze club het plan van eisen voor de architect doorgestuurd naar de Stad Antwerpen

Op 1 juni 2011 verscheen er een dossier in de Nieuwe Antwerpenaar over de facelift van het Hagelkruispark waarin de verschillende deelprojecten - waaronder de bouw van de gymhal - werden uitgewerkt.

Op 27 juni 2011 vergaderden de vertegenwoordigers van de Stad Antwerpen met onze club over het plan van eisen en de modaliteiten van samenwerking.

2010

Op 8 juli 2010 gaf het districtscollege Ekeren positief advies voor de inplanting van een gymhal op de site Hagelkruispark - De Schinde.

Op 16 juli 2010 keurde het Antwerps college de visienota Hagelkruispark met daarin de inplanting van het nieuwe sportgebouw goed.

Op 25 oktober 2010 keurde de districtsraad de visienota eveneens goed.

2006

Er werd een eerste dossier overhandigd aan het district Ekeren en de Stad Antwerpen rond november 2006 en een paar oppervlakkige gesprekken werden gevoerd met het kabinet van de burgemeester en schepen van sport.

2005

In 2005 ontstond de kiem van dit project. Begin 2005 begon het verjongde bestuur met het idee om de mogelijkheid van een eigen gymhal te bestuderen. Een eerste vergadering vond plaats in het districtshuis onder de impuls van Jef Vandekeybus (toenmalige secretaris van de sportraad van Ekeren) en Pierre Van Thillo (voorzitter sportraad Antwerpen) op 26 september 2005.

D&M wall

Hieronder een overzicht van alle bakstenen gekocht onder onze actie 'koop een D&M baksteen' ter ondersteuning van de bouw van de gymhal. Dit zijn er ondertussen 54.

Hartelijk bedankt voor uw steun!

Dm wall finaal 0

Deel deze pagina op