Deug & Moed

D&M gaat internationaal

Nov 2022: WAGC (Sofia)

Samen met de Belgische delegatie reisde Wannes Poelmans af naar Sofia voor deelname aan de World Age Group Competition. Hij komt in actie tijdens de kwalificatie Tumbling 13-14 jaar op zaterdag 26 november met later die dag mogelijk de finale. “De voorbereidingen zijn goed verlopen”, zegt Wannes. “Ik heb hard getraind op alle onderdelen om de sprong vlot en strak afgewerkt te krijgen. Dat vraagt nu vooral veel herhaling om alle kleine foutjes te corrigeren.” Wannes probeert goed op te letten op voldoende opwarming en stretchen om geen blessures op te lopen. Op het thuisfront binnen de club wordt massaal mee gesupporterd en zal de wedstrijd op groot scherm gevolgd worden.

Voorjaar 2022: selectie WAGC

Tijdens de provinciale voorrondes, de Vlaamse en Belgische kampioenschappen en specifieke selectiewedstrijden hadden de A-gymnasten weer de mogelijkheid om hun WAGC-selectie te behalen. Yentl Verryken (DMT) en Wannes Poelmans (tumbling) hebben beiden hun kans gewaagd op een of meerdere van deze wedstrijden. Met trots kunnen wij meedelen dat Wannes Poelmans zijn selectie heeft gehaald voor de WAGC die dit najaar zal plaatsvinden in Sofia (Bulgarije)! We wensen hem alvast heel veel succes!

Nov 2021: WAGC (Baku)

Van 25-28 november 2021 konden we voor de eerste maal in onze clubgeschiedenis maar liefst 3 gymnasten afvaardigen op de WAGC -World Age Group Competition - Tumbling, Trampoline & DMT, die doorgingen in Baku.

Jelle Massart beet de spits af en met twee fantastische reeksen op de DMT behaalde hij een 10de plaats, waardoor hij maar net naast een plaats in de finale greep.

Ook Guillaume De Oliveira zette een knappe wedstrijd neer op de tumblingbaan, met een zeer mooie eerste reeks. In de 2de reeks zat helaas een herhaling, waardoor hij heel wat punten verloor. Toch nog een practhige prestatie met een 19de plaats in het allround klassement.

De laatste en tevens de jongste van de drie was Yentl Verryken die in de kwalificaties voor 12-jarigen een ongelofelijke 4de plaats behaalde, meer dan goed voor een finaleplaats. Tijdens die finale werd ze welverdiend 8ste. Wat een knappe prestatie!

Aug 2021: Selecties WAGC en WK (Baku)

In augustus 2021 zullen er voor het eerst in de geschiedenis van de club een aantal gymnasten deelnemen aan de selectietesten voor WAGC tumbling en dubbele minitrampoline en het WK dubbele minitrampoline. Voor WAGC tumbling zullen Wannes Poelmans, Lore De Vadder en Guillaume De Oliveira hun kans wagen en voor WAGC DMT zal Yentl Verryken deelnemen. Jelle Massart waagt zijn kans voor de selectie voor het WK.

Mei 2021: EK DMT (Sochi)

Begin mei 2021 levert Deugd en Moed voor het eerst in de geschiedenis een gymnast aan een Europees Kampioenschap. Jelle Massart mag deelnemen aan het EK dubbele minitrampoline en haalt zijn selectie voor de finale bij de senioren jongens. Hij behaalde in deze finale een mooie achtste plaats.