Deug & Moed

D&M gaat internationaal

Mei 2021: EK DMT (Sochi)

Begin mei 2021 levert Deugd en Moed voor het eerst in de geschiedenis een gymnast aan een Europees Kampioenschap. Jelle Massart mag deelnemen aan het EK dubbele minitrampoline en haalt zijn selectie voor de finale bij de senioren jongens. Hij behaalde in deze finale een mooie achtste plaats.

Aug 2021: Selecties WAGC en WK (Baku)

In augustus 2021 zullen er voor het eerst in de geschiedenis van de club een aantal gymnasten deelnemen aan de selectietesten voor WAGC tumbling en dubbele minitrampoline en het WK dubbele minitrampoline. Voor WAGC tumbling zullen Wannes Poelmans, Lore De Vadder en Guillaume De Oliveira hun kans wagen en voor WAGC DMT zal Yentl Verryken deelnemen. Jelle Massart waagt zijn kans voor de selectie voor het WK.

Nov 2021: WAGC (Baku)

Van 25-28 november 2021 konden we voor de eerste maal in onze clubgeschiedenis maar liefst 3 gymnasten afvaardigen op de WAGC -World Age Group Competition - Tumbling, Trampoline & DMT, die doorgingen in Baku.

Jelle Massart beet de spits af en met twee fantastische reeksen op de DMT behaalde hij een 10de plaats, waardoor hij maar net naast een plaats in de finale greep.

Ook Guillaume De Oliveira zette een knappe wedstrijd neer op de tumblingbaan, met een zeer mooie eerste reeks. In de 2de reeks zat helaas een herhaling, waardoor hij heel wat punten verloor. Toch nog een practhige prestatie met een 19de plaats in het allround klassement.

De laatste en tevens de jongste van de drie was Yentl Verryken die in de kwalificaties voor 12-jarigen een ongelofelijke 4de plaats behaalde, meer dan goed voor een finaleplaats. Tijdens die finale werd ze welverdiend 8ste. Wat een knappe prestatie!

Compilaties van de internationale competities