Deug & Moed

Volwassenen

Recreatief turnen

Doelpubliek: Volwassenen (vanaf 5e middelbaar)

Al turnend blijf je in conditie. Zowel kracht en lenigheid als evenwicht en coördinatie komen aan bod. Alle spieren worden getraind, dus zeker ook de buik- en bilspieren. Anderhalf uur is zo voorbij, want we maken de les niet alleen in- maar ook ontspannend. Wie 'echt' wil turnen, vindt hier zeker zijn gading en daarvoor hoef je zeker geen topturner/ster (geweest) te zijn. Op een veilige en verantwoorde manier kan je (opnieuw) genieten van salto's, flikflak, buikdraai, kop, handstand, overslag, ... Plezier verzekerd!

Dance Mix Workout

Doelpubliek: vanaf 18 jaar tot ...

Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics uit de jaren 80 en 90 en natuurlijk de meest swingende Latin-beats. Dit maakt deze Dance Mix Workout tot een workout die ultrafun en gezellig is. Elke les is levendig, uniek en afwisselend.

Total Body Conditioning

Doelpubliek: vanaf 18 jaar tot ...

Total Body Conditioning is een mix van aerobics en spierversterkende oefeningen op muziek. Tijdens deze lessen worden bepaalde spiergroepen voortdurend en voor een langere tijd getraind. Dit zorgt ervoor dat het lichaam beter in staat wordt gesteld om zuurstof op te nemen en te transporteren. Met andere woorden: het lichaam wordt fitter! De lessen starten altijd met een opwarming. Hierna wordt door verschillende oefeningen het uithoudingsvermogen getraind, om daarna af te sluiten met een cooling down. Het is een energieke training: hard werken en lekker zweten, maar vooral ook veel plezier!

Heren Volleybal en Conditie

Doelpubliek: heren vanaf het 6e middelbaar tot ...

Met behulp van banken, ballen, sportramen, touwen, ... of gewoon met je eigen lichaam als 'ballast"' werk je jezelf gedurende een uur in het zweet. Geen spiertje krijgt de kans om te rusten, zo houd je je conditie op peil. Hierna leeft deze vrolijke bende zich nog een uurtje uit tijdens het volleyballen. Verwacht hier geen technische hoogstandjes of tactische richtlijnen, wel prettig samen-spelen. Winnen is niet echt belangrijk, alhoewel ...

Ochtendgym

Doelpubliek: volwassenen met aparte groep(en) voor 55+

Het is geen geheim dat bewegen belangrijk is, zowel voor jongeren als voor ouderen. Op zoek om op een aangename manier fit te blijven? Voor ochtendgym 55+ doen we vooral spierversterkende oefeningen op aangepaste muziek gecombineerd met stretchoefeningen. Sport gemotiveerd samen met andere 55-plussers en blijf gezond dankzij gymnastiek! Eén van de ochtendgymgroepen staat open voor alle volwassenen. Het tempo ligt iets hoger en alle spiergroepen komen aan bod. Ook hier starten we onze dag fit en ontspannend tijdens dit uurtje conditiegym.

Pilates

Doelpubliek: volwassenen vanaf 18 jaar tot ...

Hou je graag je fysieke en mentale gezondheid in balans? Dan zijn deze lessen ideaal voor jou! Pilates is een unieke bewegingsmethode met rek- en strekoefeningen voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Pilates is efficiënt voor je manier van beweging in andere sporten alsook in het dagelijks leven. Er wordt eveneens gewerkt op ademhaling en concentratie. Dit vermindert je stress en je voelt je algemeen beter. Leuk weetje: deze bewegingstechniek werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ontwikkeld door Joseph Pilates (waaraan het zijn naam te danken heeft) met de bedoeling om gewonde soldaten snel weer op de been te brengen.

Bootcamp

Doelpubliek: voor dames en heren vanaf 18 jaar tot ...

Is jouw doel om te sporten het verbranden van calorieën? Dan zit jij in deze groep volledig op de juiste plaats! Bootcamp is een cardiovasculaire en spierversterkende full body work-out die voor alle sportniveaus toegankelijk is. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren door intense groepslessen gedurende de periode van een uur. Leuk weetje: bootcamp is van origine een spierversterkende trainingsmethode die door het Amerikaanse leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal dat daar op dat moment voor handen was.

Lidgeld en trainingsmoment
S1 Ochtendgym (55+) Dinsdag 10:30 – 11:30 € 60
S2 Ochtendgym (55+) Donderdag 10:00 – 11:00 € 60
V1 Ochtendgym (volwassenen) Dinsdag 09:30 – 10:30 € 60 / € 80
V2 Pilates "NIEUW" Dinsdag 19:30 – 20:30 € 72 / € 92
V3 Recreatief turnen - vanaf 5de middelbaar Dinsdag 20:30 – 22:00 € 60 / € 80
V4 Bootcamp "NIEUW" Dinsdag 20:30 – 21:30 € 72 / € 92
V5 Dance Mix Workout - vanaf 6de middelbaar Woensdag 20:00 – 21:00 € 107 / € 127
V6 Total Body Conditioning Donderdag 20:00 – 21:00 € 72 / € 92
V7 Heren Conditie en Volleybal Donderdag 20:30 – 22:30 € 80 / € 100
V8 Pilates "NIEUW" Vrijdag 09:00 – 10:00 € 72 / € 92