Deug & Moed

In Memoriam – Hilda Vennekens 1949-2024

14 februari 2024 — 23:36


Vandaag vernamen we het droevige nieuws dat Hilda Vennekens, mama van ombudsvrouw Veerle Verresen en oma van trainster Fleur De Cuyper, na een moedige en oneerlijke strijd van ons is heengegaan. Hilda werd net geen 75 jaar.

Hilda was lid van de algemene vergadering van Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW en lid van onze club sinds 1989. Dit jaar zou ze gevierd worden op ons gala voor haar 35-jarig lidmaatschap. Spijtig genoeg heeft het lot er anders over beslist. Hilda was lid van ons bestuur tot 2010 en de club kon steeds op haar enthousiaste medewerking rekenen tijdens al onze activiteiten. Ze was er al bij toen het turngala nog in de Antwerp International School plaatsvond en we de toestellen tijdens de dagen voor het gala in haar garage stockeerden. Niks was haar te veel en vooral haar tomeloze inzet, positieve ingesteldheid en haar warm hart zullen we nooit vergeten. Ontelbare keren stond ze in de zaal als zaalwacht of was ze op onze activiteiten in de weer om alles tot een goed einde te brengen.

Hilda was tot op heden ook lid van de seniorengym en was, totdat haar ziekte er anders over besliste, elke week aanwezig in de les onder leiding van Silvania. Zo vertelde ze enkele weken geleden nog hoeveel steun ze had van de club maar ook van alle leden van de seniorengroep die haar opbelden, kwamen halen om activiteiten te doen, bezoekjes brachten en altijd paraat stonden om haar moed in te spreken. Dat ze niet meer kon deelnemen aan de lessen viel haar zwaar. Toch kwam ze nog enkele keren langs om samen met ‘de dames’ iets te drinken in onze cafetaria. Ze was trots op onze club en gaf ook de nodige complimenten als ze vond dat we goed bezig waren. Voor Hilda geen ‘vroeger was het beter’ maar eerder ‘ik ben fier op wat de club geworden is’.

Namens het bestuursorgaan, de algemene vergadering, de trainers en leden van Turnkring Deugd en Moed VZW, willen we haar familie, partner, kinderen, kleinkinderen en haar vrienden onze deelneming betuigen.

Hilda, we zullen je nooit vergeten en het is dankzij vrijwilligers zoals jij dat de club is geworden wat ze vandaag is! Rust zacht lieve Hilda.

Foto Hilda
Image001

Deel deze pagina op